İçeriğe geç

Pompom Çorbası Nasıl Yapılır

Bum bum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum Çorbası – Bartın Tencereye et suyunu, soğuk suyu ve mısır ununu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.

Ponpon çorbası hangi yöreye aittir?

Pumpum çorbası tarifi nasıl yapılır? Bartın yöresinden bir çorba ile geldim. Tencereye su ve mısır ununu koyup kaynayana kadar karıştıralım. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurup kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştıralım.

Oğmaç çorbası nasıl yapılır?

Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç denir. Et suyu kaynatıldıktan sonra omletler eklenir. Omletler pişince bir kasede tereyağı ve nane kavrulup çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis edilir.

Pum pum çorbası nerenin?

Pumpum çorbası Bartın’ın yöresel lezzetlerinden biridir. Mısır unu ile hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde nişasta katılarak da hazırlanır.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Borş çorbası içinde ne var?

Borş çorbası, et ve kemik suyundan yapılan ve pancar ile çeşitli sebzeler içeren, Rus mutfağına özgü bir tıbbi çorbadır. Bu tatlı ve ekşi çorba, rengini pancardan alır.

Pıt pıt çorbası nedir?

Yıkanmış bulgur kaynar suya atılıp pişirilir. Bulgur yumuşadığında – kıvamı çorba gibi sulu, pirinç gibi katı değil, ikisinin arasında bir kıvamda olduğunda – ocaktan alınır ve sıcak servis edilir.

Ponpon ne için kullanılır?

Kağıt ponpon: Genellikle parti süslemelerinde veya özel günlerde dekoratif amaçlı tercih edilen bu tür, renkli kağıtlardan yapılır. Plastik ponponlar: Daha parlak ve canlı bir görünüme sahip olan plastik ponponlar genellikle spor müsabakalarında veya tezahürat etkinliklerinde kullanılır.

Pum pum çorbası nerede yenir?

Bartın’a özgü yemekler arasında Pum-Pum Çorbası, Amasra Salatası, Çap Köfte, Yumurtalı İsbut, Kabak Burma, Pirinç Mantısı, Tavuklu Köy Böreği, Gıcır, Zırva, Halişka, Deli Çocuk Sarığı, Amasra Pidesi ve Kırk Katlı Hamur gibi birçok lezzet yer almaktadır. Pum-Pum Çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biridir.

Umaç çorbası nerenin?

Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya bölgesine ait oldukça besleyici bir lezzettir.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Telbine çorbası nasıl oluyor?

Sütü tencereye koyup arpa unu ve zencefili ekleyin. Aynı zamanda zeytinyağını ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpma teliyle karıştırın ve tencerenin dibi açılana kadar pişirin. Kaynayıp biraz koyulaştıktan sonra tencerenin ağzı kapatılır ve ardından bal eklenip karıştırılıp servis edilir.

Pırtike çorbası nerenin?

Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak tercih edilen; Siirt mutfağının lezzetli öğelerini bünyesinde barındıran bu çorbayı denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Bu harika geleneksel çorba besleyicidir. Temel malzemeleri arasında ıspanak, pirinç ve sumak suyu bulunur.

Sorpa çorbası nereye ait?

18. yüzyılın sonlarında Kırım’dan Anadolu’ya göç eden Tatarlar arasında yaygınlaşan “Sorpa çorbası”, besin değeri ve lezzeti yüksek olan Eskişehir’in yöresel yemeklerinden biridir.

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan servis edebilirsiniz.

Bartın’ın neyi meşhur pum pum çorbası?

Bartın yöresine ait olan Pumpum çorbası hazırlaması oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş et ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile hazırlanır. İçinde kullanılan kavurma protein ve demir açısından oldukça zengindir.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Dımbıl çorbası nedir?

Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.

Kızılcık çorbası nasıl pişirilir?

Kızılcık tarhanası çorbası nasıl yapılır: İnce doğranmış soğanları bir tencerede yağda kavurun, ardından biber salçası, domates salçası ve dört bardak sıcak su ekleyin ve pişirin. Tarhanayı kaynar suya ekleyin ve sürekli karıştırın. Düşük ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort