İçeriğe geç

Ahar ne demek TDK

Ahar Ne Demek?

TDK tarafından tanımlanan ahar, yağda kızarma işlemi sonrasında ortaya çıkan, küp şeklinde, kızarmış et parçalarının oluşturduğu karışım demektir. Ahar; tuz, baharat gibi lezzet veren öğelerle kızartılmış köfte, közlenmiş tavuk, mantar, soğan, kabak gibi sebze parçalarının içerisinde bulunan kızarmış et parçalarının karışımı olarak tarif edilebilir.

Aharın en önemli özelliği, hem yağda kızarmış et parçalarının hem de sebze parçalarının karışımı oluşturmasıdır. Bu karışım, hem lezzet açısından zengin hem de besin değerleri açısından zengin olduğundan, çok sayıda yemek tarifi için ideal bir öğedir.

Aharın, yağda kızarmış et parçalarının karışımı ile sebze parçalarının karışımı olarak tarif edilmesi, çoğu insanın bu öğenin ne olduğunu anlayamamasına sebep olmaktadır. Aharın, kızarmış et parçalarının karışımı ile sebze parçalarının karışımı olarak tarif edilmesinin yanı sıra, köfte, közlenmiş tavuk, mantar, soğan, kabak gibi sebze parçaları, baharatlar ve tuz ile lezzet verici olarak da tarif edilebilir.

Aharın, yağda kızarmış et parçalarının karışımı ile sebze parçalarının karışımı oluşturmasından dolayı, çok sayıda yemek tarifi için ideal bir öğe olarak kabul edilmektedir. Bu, aharın çok sayıda besin maddesinin karışımının oluşturulmasına ve oldukça besleyici bir öğe oluşturulmasına da yardımcı olmaktadır.

Ahar, özellikle Türk mutfağında çok sayıda yemek tarifi için kullanılan ideal bir öğedir. Bu, çoğu Türk mutfağı yemeklerinde çok sayıda lezzetin ve besin değerinin karışımının oluşturulmasını sağlamaktadır. Aharın, kızarmış et parçalarının karışımı ile sebze parçalarının karışımı oluşturmasından dolayı, çok sayıda yemek tarifi için ideal bir öğedir.

Ahar, çok sayıda besin maddesinin karışımının oluşturulmasına ve oldukça besleyici bir öğe oluşturulmasına da yardımcı olmaktadır. Ahar, özellikle Türk mutfağında çok sayıda yemek tarifi için kullanılan ideal bir öğedir. Ahar, çok sayıda lezzetin ve besin değerinin karışımının oluşturulmasını sağlamaktadır.

Sonuç olarak, TDK tarafından tanımlanan ahar, yağda kızarmış et parçalarının karışımı ile sebze parçalarının karışımı olarak tarif edilmektedir. Ahar, çok sayıda yemek tarifi için ideal bir öğe olarak kabul edilmektedir. Aharın, çok sayıda besin maddesinin karışımının oluşturulmasına ve oldukça besleyici bir öğe oluşturulmasına da yardımcı olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort